Близки на убитото в Сотиря дете ще съдят медиците, не му оказали помощ

Лекарят в линейката се качил до шофьора, заяви бабата на детето
17 авг 2019 13:20, Красимир Ангелов
213

Майката и бабата на убитото 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря искат да съдят лекарите, защото не са оказали помощ на детето им минути след трагедията. Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков се срещна с тях часаве след като беше заловен предполагаемият убиец Мартин Трифонов.

Още по темата
Семейството призовава за справедливост. По думите на близките детето било качено в линейката, но не му била оказана никаква помощ.

Те разказаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че лекарят се е качил на предната седалка до шофьора и е оставил бабата при безпомощното дете. Момиченцето дори не е било почистено от секретите, които са се образували вследствие на уплаха му. До последно то казвало "Бабо, бабо". Издъхнало в болницата.

Детето беше нападнато в сливенското село Сотиря. То бе открито захвърлено на входа на селото в изключително тежко състояние и транспортирано с линейка до болницата в Сливен със следи от множество наранявания, с травми на черепа и на гръдния кош.

Предполагаемият извършител на зверското убийство и изнасилване Мартин Трифонов в момента е на лечение в Сливенската болница, тъй като при преследването му е прострелян на 2 места в крака. Той е уцелен от полицейски куршуми в лявото бедро и дясната подбедрица.

От прокуратурата посочиха, че задържаният не е дал обяснение за случилото се. Мотивите за бруталното престъпление остават неясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Близките не са прави да съдят лекарите,за това че не са могли да спасят детето. Единственият виновник за смъртта на детето е онзи ***,който го е убил по жесток начин.Много ясно, че след като той го е убил,няма как лекарите да го спасят.Лекарите сигурно са му оказали помощ,но ромите все за всичко обвиняват лекарите,а не истинския виновник.Много българи също ги е жал за детенцето,но българите обвиняват само онзи *** убиеца и държавата,която не го е осъдила за предишните му прояви.
148
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите ме е срам , че съм от произлязла от това общество в родния ми град Сливен! Засрамете се ! Как може порива Ви за омраза реч толкова да Ви отклонява от фокуса на това нечовешко, неестествено и противоприродно престъпление?! За първи път се срамувам от професията си и от колегията толкова , че не искам да кажа какво работя! Срамота е дори и да не може нищо да се направи , да оставиш тази смазана физически и емоционално невинна душичка да умре без надежда! СРАМ, КОЛЕГИ! СРАМ!
147
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към всички, които се оплакват кой колко бил чакал линейка, призовавам ви един ден да отидете и да прекарате с екипите на спешна помощ, за да видите как 5 екипа оправят цял град и търчат да мерят кръвно или температура. Освен това там ли сте били, за да знаете какво е станало и дали наистина туй дете е повтаряло - бабо, бабо. И последно - какво по-точно очаквате да направи медика от спешна помощ-скенер, операция на място поради вътрешното кървене или какво?
146
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много жалко наистена жалко за детето. Жалко за майката и роднините на детето. Но защо вие защитавате лекарите защо не се поставите на мястото на тази разбита майка поне за малко. Да усетите нейната болка и всичко което и се исипало на главата. От години на сам в БЪЛГАРИЯ няма медицина нито лекари. Всички гледат да си вземат заплатата а това което се случва на хората не ги *** тях! Не бъдете *** и вие хора! Нека заедно всички да помогнем на тази жена
145
2
 
34
 
! Отговори
Калина Димитрова преди 4 години
Преди няколко години моя приятелка си глътна езика !!!Линейката дойде само със сестра която седна на предна седалка .Вярвам че е било така !!!!
144
0
 
33
 
! Отговори
Говеда преди 4 години
Най страшното нещо е бездушната тълпа тя може да окачи всеки на бесилото и да го замеря с камъни. Чета коментари и ми се повръща,как детето го оставили без надзор ,как бабата искала да съди лекаря за пари.... А бе неразумни юруди стискайки си палците и вашите деца да не ги сполети нещо такова ,че ще ви видя тогава кой и за какво ще съдите.
143
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загробихме си държавата потъпкахме си етноса, старци умират от глад и, болести по улиците и домовете си. Почернени майки, гладуващи бедни, злъч, и болка. Ние не заслужаваме да имаме държава.
142
4
 
38
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
А някой интересувал ли се е ДАЛИ Е ИМАЛО МЯСТО в линейката до умиращото детенце от напиращи да се качат там роднини . ТОВА Е ЛИНЕЙКА А НЕ АВТОБУС . Ако доктора беше изгонил ревящите роднини и беше поискал да седне до умиращото дете сега и той щеше да лежи в същата болница пребит от "скърбящите роднини" или ПАК щяха да искат да го съдят че не е позволил никой да съпроводи детето до болницата . НЯМА УГОДИЯ .....
141
1
 
44
 
! Отговори
Доктор по изтезание преди 4 години
Трябва да отворят лагерите в Скравена и Белене и този да *** камъни от сутрин до вечер с 10 килограмов чук със стоманен сап, и сутрин да му пускат ток през ануса за събуждане. Също така да му изпилят зъбите с ъглошлайф до венец, и задължително да бъде кастриран без упойка
140
5
 
41
 
! Отговори
До 162 преди 4 години
Лекарят ще го осъдят за неизпълнение на служебните си задължения,на друго място биха му взели правата на лекар.Няма место при шофьора.И така трябва да бъде.Естествено,ако е вярно,че е седял при шофьора.
139
1
 
41
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Навсякъде в цял свят,особено в развитите страни лекарят стои до шофьора,показва му пътя,чопли семки,един вид навигатор...а болния сам си оказва помощ в линейката...вярвайте ми...
138
0
 
35
 
! Отговори
Просто аз преди 4 години
До АнонименКойто й да си - беше ли там - до линейката, в линейката или беше дух, който летеше наоколо, че си толкова сигурен къде е седял лекаря. Но е лесно да си Анонимен, защото ако си кажеш името лекарят може да те съди, нали знае
137
4
 
45
 
! Отговори
преди 4 години
Бащата на горкото зверски убито детенце го бил зарязал отдавна. Майката работела на морето, да се надяваме почтено. Баба му на пазара в Сливен (да не повдигаме въпроса там с какво се занимава). Дядо му подпийнал, праща го да му купува бира. Те въобще не знаят, че съседът им е съден и лежал за блудство, не са го и чували. Захвърленото полумъртво детенце е открито случайно от българин.Извод: дръжте лекарите, те го убиха.
136
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво чакате, наемайте частни лекари и тръгвайте по махалите да ги лекувате. После ще кажете как е, да се преберете на стоп ограбени, пребити и ебани. Марин трябва да бъде излекуван качествено и пуснат в друга махала да редуцира получателите на помощи. Кой ще плаща за преследването? Нали като някой се изгуби искат пари. А за тях е безплатни, дори ги пази жандармерия без да плащат, ние плащаме!
135
1
 
42
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Лекари не помагайте на убийци и изнасилвачи.Помагайте на добри хора
134
5
 
36
 
! Отговори
Агора преди 4 години
До До бай Иван: И с теб да се отнесат по подобен начин, и ти ще се сбъркаш, ама нали не е до теб, и сто тояги на близките на това дете са им малко. Как ще обвинява бездушните убийци в бели престилки, че са се качили при линейкаджията а не при пострадалото дете. Това не може, не трябва да се случва, да бъдат обвинявани сатрапите в бели престилки. Не съм лекар, но съм ставал обект на лекарско бездушие. Казал съм го на близките ми. Каквото и да се случи с мен тези убийци не ги искам в домът си...
133
12
 
43
 
! Отговори
Агора преди 4 години
До гневна: Единият *** звяр е наранил детето, а другият български звяр в бяла престилка го е оставил да умре в ръцете на баба си, качвайки се при шофьора, а не при него оказвайки му първа помощ, и накрая вечно невинните BG-лекари биват защитавани. Съучастниците му на *** са не по малко виновни, но и съучастниците на BG-лекарските геноцидери са не по малко виновни че ги защитават.
132
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До AnonimnaАнонимната, я питай твоя познат лекар от америка дават ли се успокоителни на пациент с неясна диагноза, който го карат към спешното?Всички се извъдихте едни доморасли лекари и почитатели на д-р Хаус.
131
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се арестуват всички съучаствали на убиеца с дрехи, храна, криене, премълчаване и прочие. На роднините да се повдигне обвинение за оставяне дете без надзор. 7-годишно детенце е убито по най-жесток начин и захвърлено "като прасе", а те срещу лекарите вият, не срещу убиеца. И към "българите" се обръщат, да въздавали справедливост на медиците! Не се сещат да призоват махлата да линчува убиеца. Той просто ей тъй изнасилил и пребил момиченцето, а лекарите виновни, че не са го съживили.
130
1
 
55
 
! Отговори
До бай Иван преди 4 години
Ами, бай Иване, убиецът е от техните. Него майка му, съседите, махалата го дундурка и му помага да се крие. В хайката за залавянето му участват дори непълнолетни българчета, а махалата му съдейства да бяга.Но да стигнат дотам, че собствената му баба да вие срещу лекарите, а не срещу убиеца ... това не е човешко! Да се надяваме, че просто се е сбъркала от мъка.